ofte stillede spørgsmål (FAQ)

 • Koster det noget at få taget bodyscape billeder?
  Nej, der er tale om et gratis fotoshoot - også kaldet TFP (Time For Pictures), hvor der ikke er penge involveret, og parterne gør det for at få billeder til deres portfolie m.m.
   
 • Er det svært at stå model?
  Nej, det kræver ikke noget specielt af dig hverken personligt eller fysisk. Nogle poseringer vil kunne være lidt hårde - specielt over længere tid - men vi tager det som det kommer, og ingen bliver presset længere end de kan holde til. 
   
 • Hvordan foregår et shoot?
  Først mødes vi, og så snakker vi en halv til en hel time, og får skabt en afslappet stemning.
  Ca 20-30 min før shootet skal i gang skifter du over i en morgenkåbe (du kan låne hvis du ikke selv har) for at undgå mærker på huden.
  Som det allerførste tager vi nogle hurtige billeder for at se hvordan poseringer ændrer kropsform og kropsholdning.
  Derefter starter shootet, som starter meget stille og roligt ud, og som ofte varer 60-120 minutter.
  Når shootet er overstået vil man oftest se lidt på dagens billeder, snakke om hvordan det gik, og ikke mindst underskriver model og fotograf en kontrakt for shootet

   
 • Hvad skal en kontrakt bruges til?
  Jeg har - gudskelov - aldrig haft brug for en kontrakt, men udover at sikre at alle har været med til at tage billederne, og er indforståede med det der er blevet lavet, så er der mange flere ting den sikrer. Ikke mindst at modellen får brugsretten til billederne, hvilket kun fotografen har, hvis der ikke er en kontrakt.
  Ophavsretten vil, jfr Ophavsretsloven §1, altid tilhøre den person der skaber værket (fotografen).
  Kontrakten sikrer også hvor billederne må bruges, under hvilke forudsætninger, og også hvordan parterne skal agere i tilfælde af misbrug af billederne.
  Underskrivelse af kontrakt klares meget hurtigt, via iPad.

   
 • Hvor foregår fotoshootet?
  Hos mig, i Romalt ved Randers.
  Jeg har alt fotoudstyr til at stå, og den hjemlige atmosfære er med til at skabe en god, afslappet stemning, som er med til at gøre oplevelsen bedre for alle parter. I sjældne tilfælde fotograferes der også ude af huset, men det kun efter speciel aftale.

   
 • Kan jeg have tøj på?
  Bodyscapes er en genre indenfor Nude Art / Artistic Nude fotos, og da det gælder om at skabe de smukke, ubrudte linier på kroppen, er det ikke muligt at have tøj på. Dette gælder på dagen for shootet, samt i tilmeldingen. Dog vil der naturligvis være mulighed for det imellem shoots. 
  Ønsker du mere tildækkede billeder, så kontakt mig ang. Boudoir, Lingerie, Bikini, Implied Nude el.lign., og jeg skal henvise dig til min portfolie m.m.

   
 • Hvor mange billeder får jeg - og hvor hurtigt?
  Dette vil variere alt efter fotoshoot. Generelt vil hver model modtage minimum 5 færdigredigerede billeder indenfor ca 3 uger efter shootet. Andet kan naturligvis aftales i det enkelte tilfælde.
   
 • Kan jeg få taget billederne, men kun til mig selv?
  Ja, selvfølgelig. Et shoot koster 1500kr, og inkluderer redigering af 3 billeder. Ekstra billeder koster 200kr/stk.
   
 • Hvem står bag Bodyscape projektet?
  Det gør prisvindende fotograf og retoucher Peter L. Nielsen - i tæt samarbejde med modellerne
   
 • Hvad skal billederne bruges til?
  Som udgangspunkt skal billederne bruges til portfolie samt website og foto-kritik sites.
  Forhåbningerne er at projektet også udmønter sig i en udstilling eller en fotobog på et tidspunkt. 
   
 • Tør jeg?
  Det er ganske naturligt at være nervøs og spændt i forhold til sådan en fotografering. Derfor bruges der også mange kræfter på at lave trygge forhold og sikre en god kommunikation imellem model og fotograf. Modellen bliver meget involveret i processen, og er hele tiden med til at følge shootets udvikling undervejs.
  Har du behov for at få kontakt til en tidligere model, så formidler jeg også meget gerne kontakt imellem jer.